Karlobag će ove nedjelje ponovno biti domaćin kvalifikacijskih natjecanja za  šestu sezonu  serijala „Jadranske igre“. Manifestacija koja svojim pomalo otkačenim disciplinama svakoga ljeta  provlači stotine natjecatelja i desetke tisuća gledatelja dogodit će se na karlobaškoj rivi, a o svemu nam je više rekla direktorica igara Ines Brežnjak.

-Karlobag nam je uvijek bio sjajan domaćin, a tamo će se okupiti ekipe iz cijele Ličko-senjske županije. Jadranske igre su svakako najzabavnije što se svakoga ljeta događa na našoj  obali. Juniorske ekipe nastupaju od 18 sati, a seniori od 19.30. Naša dosadašnja  iskustva iz Karlobaga su doista  izuzetna jer je Turistička zajednica Karlobag, zajedno sa cijelim mjestom, uvijek činila sve kako bi se svi mi dobro zabavili i ugodno osjećali. Pobjednici sutrašnjeg natjecanja ulaze u polufinale gdje ih čekaju još jače ekipe, ali sve s ciljem dobre zabave tako da svi mi postajemo dijelom ove vedre međunarodne manifestacije, pojašnjava direktorica Brežnjak.

Lani su u igre bile uključene ekipe iz 12 država koje su nastojale doći do trona pobjednika kroz 8 kvalifikacijskih natjecanja, u jednako toliko jadranskih gradova. Sve će revno pratiti i TV-ekipe iz svih država sudionica,a ludu zabavu jamče discipline poput trčanja u bačvi, spašavanja turistkinje, mošarka (košarka u moru) hvatanje pršuta, nošenje ribarskih kašeta i sl. Kako će se u svemu snaći domaće snage, valja nam svakako pogledati ove nedjelje na karlobaškoj rivi.

M.S.