Pod Nehajem ludovale i Jadranske maškare – 3. bal

Diskoteku „Magnus“ su i protekle subote, osim maštovitih senjskih maski, preplavile i one iz susjednih gradova i općina, a najbrojnija maškarana ekipa doputovala je iz grada-prijatelja Jastrebarskog.

Kreativni Jaskanci bili su maškarani u grožđe, u skladu s aktualnom temom bala „Zeleno je zeleno“, a ujedno su promovirali poznate Jaskanske vinske svečanosti koje se u Jaski tradicionalno održavaju u mjesecu rujnu svake godine.
Podsjetimo da je suradnja između Senja i Jastrebarskog počela na prošlogodišnjoj prodajnoj izložbi „Eko Etno Jaska“, kada su svoje tradicionalne proizvode nudili i obrtnici iz grada – partnera Senja. Bila je to prva gospodarska suradnja između dvaju gradova koja je na Dan Grada Jastrebarskog, 13. studenog prošle godine, rezultirala bratimljenjem.
„Obogaćivanje“ senjskog bala maškarama iz Jaske pokazuje da dva grada – kontinentalni i priobalni, nastavljaju svoju suradnju i u turističkom smislu, a već je dogovoren i uzvratni posjet senjskih maškara jastrebarskom fašniku.
I u sklopu 3. po redu senjskog bala održanog u velebnom zdanju diskoteke „Magnus“ nagrade su dobile najljepše maske. Prvu nagradu osvojile su senjske „Zumbul – aginice“, drugonagrađena je ekipa iz Novog Vinodolskog pod nazivom „Gan Gnam stajl „Bater-flaj“ dok su treću nagradu osvojile „Srećonoše“ iz Senja.
Vrijedne nagrade, besplatan ulaz, popularne cijene jela i pića te senjski glazbeni sastav Trio Marinero pravi su razlozi za zabavu u Magnusu i iduće subote na temu „Žuti sjaj.“

Nastavak ispod oglasa

A.P.