Podignuta optužnica protiv sina koji je sjekirom na spavanju ubio oca kod Brinja

Podignuta je optužnica protiv mladića koji je kod Brinja u obiteljskoj kući sjekirom ubio oca dok je ovaj spavao.

“Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. Kaznenog zakona/11.”, piše DORH.

Nastavak ispod oglasa

Riječ je o slučaju iz srpnja, piše Index.

Tada je u Rapainom Klancu kod Brinja ubijen 52-godišnji Nikola Vukadinović. Za ubojstvo je osumnjičen njegov 20-godišnji sin Igor.

“Optužnicom se okrivljenog 20-godišnjaka tereti da je 8. srpnja 2021. u obiteljskoj kući na području općine Brinje, nakon svađe s 52-godišnjim ocem, u nakani da ga usmrti i nakon što se uvjerio da je njegov otac legao u krevet; svjestan kako je zbog narušenog zdravlja teže pokretan i kako se u ležećem položaju nije u mogućnosti oduprijeti napadu; alatom ga više puta udario u predjelu glave.

Tereti ga se da mu je zadao višestruke ozljede glave od kojih je 52-godišnjak preminuo na mjestu događaja”, piše DORH.

“Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je u optužnici da se produlji istražni zatvor protiv 20-godišnjeg okrivljenika radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške (članak 123. stavak 1. točka 4. ZKP/08)”, dodaju.

Sin tvrdio da je čuo udarac pa pronašao tijelo oca

Ubijeni Vukadinović je u Rapainom Klancu živio s 20-godišnjim sinom Igorom i desetogodišnjom kćeri, a ima još jednu odraslu kćer. Sin Igor tvrdio je da su ga probudili udarci i buka pa je ustao i otišao vidjeti što se događa, kada je zatekao mrtvog oca. No potom je došlo do preokreta. Mladića je policija osumnjičila za ubojstvo oca.

L.O.