Podjela drva staračkim domaćinstvima na području Udbine

Među brojnim aktivnostima na terenu Centar za pomoć u kući općine Udbina ovih je dana pri kraju akcije nabavke drva staračkim domaćinstvima slabijeg imovinskog stanja. Direktor centra Branko Gajić često je nedostupan jer u mnogim selima na širem području ove općine nema signala pa su mobiteli mjestimično nijemi.

-Terenski rad je najvažniji jer se od 49 domaćinstava o kojima brinemo većina senalazi na selu. Nas je u centru trenutno četvero zaposlenih, od čega su tri gerontodomaćice pa posla imamo na pretek. Pri kraju smo podjele drva staračkim domaćinstvima i trenutno je u toj akciji pokriveno već 95 % domaćinstava kojima je pomoć u ogrjevu neophodna. Zahvaljujući Općini Udbina svakom domaćinstvu dopremili smo po tri metra drva. Zbog materijalne situacije neka će od tih domaćinstva dobiti dodatna tri metra drva od Centra za socijalnu skrb, naglašava Branko Gajić.

Nastavak ispod oglasa

Među aktivnostima koje ima Centar za pomoć u kući Udbina teško je izdvojiti što je njihovim štićenicima potrebnije: kućne potrepštine, lijekovi, hrana, održavanje domaćinstava, ogrijev… Čak i kada je snijeg zameo sve ceste i staze nitko od tih nemoćnih ljudi nije bio zaboravljen jer se uvijek pronalazio način da netko zakuca na snijegom zametene kuće i pruži ruku pomoći onima kojima pomoć najviše treba.

M. S.