Načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar u četvrtak je pozvan na ispitivanje u Ravnateljstvo policije. Potaknuti dezinformacijama koje je ponovno i usprkos demantiju Ravnateljstva policije objavio jedan lokalni portal koji je u proteklih nekoliko godina blisko surađivao sa Antom Podnarom istražili smo do sada javnosti neke nepoznate detalje. Zašto se portal blizak Podnaru najednom okrenuo protiv njega iznoseći tvrdnje koje mu štete i koje otvaraju neke druge slučajeve?

Zlouporaba položaja i zataškavanje silovanja?

Prema saznanjima portala Lika online poznati hrvatski bloger-istraživač Miro Matijević Podnara i osobe bliske njemu je optužio za teška kaznena dijela.

Tako se prema nekim navodima i blogu Mire Matijevića Podnara tereti za tešku zloupotrebu položaja i ovlasti, zataškavanja brojnih teških kriminalnih slučajeva i zaštitu bliskog člana obitelji u navodnom silovanju maloljetne djevojke.

Je li razlog ispitivanja u Ravnateljstvu slučaj “parking”?

Podnar se prije nekoliko mjeseci našao u velikom skandalu kada je na parkingu u Gospiću verbalno napao komunalnog redara jer mu je ovaj zalijepio kaznu. Podnar se je tada branio tvrdeći kako cijela županija zna koje je njegov automobil, pa bi to trebao znati i komunalni redar. Podsjećamo, Podnaru je zalijepljena kazna jer nigdje na automobilu nije imao službenu oznaku MUP-a.

Krivotvorenje potpisa i mijenjanje iskaza?

Navodno postoje dokazi o krivotvorenju potpisa nekih policajaca, ali i o mijenjanju iskaza u nekim slučajevima. Policajce je na to navodno prisilio načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar.

Ravnateljstvo policije izrazito nezadovoljno Podnarevim pokušajem politizacije cijelog slučaja

Iako su neki mediji i Podnar putem odvjetnice pokušali ispitivanje „opravdati“ političkim razlozima, Ravnateljsto policije je takve navode oštro odbacilo. Ravnateljstvo u priopćenju između ostalog navodi “Ističemo kako se predmetno postupanje nije niti u jednom segmentu odnosilo na Darka Milinovića.”

Istina će, kakva god bila, uskoro izaći na vidjelo. Podnar je u četvrtak najviše naštetio sebi, kada je preko odvjetnice i nekih medija pokušao ispolitizirati cijeli slučaj. Na kraju je svakako nebulozno i puštanje spina da je Podnar na ispitivanju u Ravnateljstvu bio “mučen”, što je policija također morala demantirati.

L.O.