Nakon što je portal „Nacionalno“ ekskluzivno objavio imena novih načelnika policijskih uprava u RH sasvim je izvjesno ono o čemu se „šuškalo“ veće neko vrijeme: s kormila PU ličko-senjske odlazi Ante Podnar. Da konfuzija bude veća upravo je Podnar zadnjih tjedana tijekom brifinga uporno i javno slagao svoju novu kadrovsku križaljku, potvrđujući tako kako on ostaje načelnik PU. Jedna od ostavština Ante Podnara svakako će biti njegovi čuveni brifinzi.

Od nekolicine srednje i više pozicioniranih policijskih službenika iz Gospića, Korenice, Karlobaga i Senja doznali smo kako je Podnar na nekoliko brifinga vrijeđao svoje suradnike, gubio živce i činio ono što ne dolikuje jednom zaštitniku zakona. Njegova ostavština, tvrde naši izvori, jesu mjestimice poljuljani međuljudski odnosi unutar ličko-senjske policije. Novinare je također dijelio na podobne i one manje podobne. Ovi potonji su bili pozivani na potpuno stupidne informativne razgovore, nekima su pretresane kuće, a bilo je i pritvaranja. Potvrda ovih besmislica je u tome što se prilikom ovih preventivno-represivnih aktivnosti ništa nije dogodilo, osim što je jednom novinaru naknadno podmetnut pedofilski materijal. S druge strane Podnarevi novinari-miljenici mogli su nesmetano blatiti koga su htjeli. Sve je u tim medijima prštalo od krim-hobotnica, pljački, zavjera… Takve novinare nitko nije smio dirati.

Bože pomozi! “Ja sam vaš pastir, vi ste moje ovce”

Vratimo se brifinzima načelnika PU ličko-senjske. Umjesto da se bave sigurnosnom situacijom i svojim poslom, dobar dio tih okupljanja  bio je u znaku čitanja-Biblije!!! Teško je dokučiti što se htjelo postići uvođenjem vjeronauka u policijski posao. Nakon ovog novog načina obavljanja policijskog posla mnogi su policajci počeli govoriti o „velečasnom Podnaru“. Je li na ovaj način Podnar  želio odagnati svaku sumnju u svoje brojne pogreške i svima pokazati kako je on zapravo skrušeni dobrica koji samo želi dobro obavljati svoj posao? Zli jezici tvrde kako je Podnareva nedavna prometna nesreća zabijanjem u zid kapelice Sv. Ivana Nepomuka zapravo njegova podsvjesna težnja da se približi Bogu. Na svu sreću pri tome  nitko nije stradao. Osim njegova  ponosa i auta. Valjda će dobri Bog razumijeti ovaj znak sa Zemlje i njezina  mikro-areala zvanog Ličko-senjska županija.

L.O.