Već smo pisali o nekolicini osnovnih škola u Lici koje imaju problema sa sve manjim brojem učenika. Tome crnom nizu priključili su se i neki dječji vrtići. Na sreću u dječjim vrtićima u Brinju i Gospiću ove se pedagoške godine bilježi porast broja mališana. Kakvo je stanje na području Udbine? Odgovor na pitanje dala nam je ravnateljica Dječjeg vrtića „Medo“  Slavica Ivanišević.

-Ove pedagoške godine imat će  jednak broj djece kao i lani, odnosno 22 mališana u jednoj odgojnoj skupini. Limitirani smo zbog veličine prostora, ali nas četiri zaposlena svakako odgovorno i stručno obavljamo svoje poslove. Vrtić je sukladno propisima opremljen za svoju ulogu u skrbi i edukaciji naših najmlađih sugrađana, rekla nam je ravnateljica Slavica Ivanišević.

Općina Udbina zadnjih  godina čini značajne iskorake kako bi ovo mjesto imalo što istaknutiji urbani image. Osim odgojno-obrazovnih ustanova u funkciji je Kulturno-informativni centar, neprestano se ulaže u infrastrukturu i ostale sadržaje, a mališanima su na raspolaganju i tri dječja igrališta opremljena potrebnim sadržajima. Prvo se nalazi u sklopu Dječjeg vrtića, drugo uz Osnovnu školu, dok je treće igralište lani izgradila Općina Udbina.

M.S.