Područje Žuninca – Bobovišta – Babić Dolca u senjskom zaleđu napokon dobiva struju

U Senju je danas održan radni sastanak gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavine i direktora HEP ODS-a Elektrolika Gospić Ernesta Petryja u povodu radova vezanih za polaganje kabelskog dalekovoda, dvije trafostanice i dvije niskonaponske mreže na području Žuninca – Bobovišta –Babić Dolca u senjskom zaleđu.
Grad Senj započeo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na način da je legalizirao pristupnu cestu (put) na području Žuninca – Bobovišta – Babić Dolca, a nakon čega je s HEP ODS-om zaključio Ugovor o stjecanju prava služnosti u svrhu polaganja elektroenergetskog kabela. U 2017. godini uložena su značajna sredstva za izvođenje geodetskih radova. Direktor Petry zahvalio je zamjeniku župana Ličko-senjske županije Vici Nekiću na pomoći u ishodovanju potrebnih dozvola.
HEP ODS započeo je s izvođenjem radova polaganjem kabelskog dalekovoda u duljini od cca 3.5 kilometra u trup ceste, nakon čega će se izgraditi 2 trafostanice i dvije niskonaponske mreže. Ukupna vrijednost investicija će iznositi približno 2 milijuna kuna.
Bitno za napomenuti je da je predmetna investicija iznimno bitna za razvoj srednjenaponske mreže na području Grada Senja kao jedna od planiranih dionica kojom se za cjelokupno područje Senja i okolnih naselja poboljšava pouzdanost napajanja električnom energijom, a ujedno će se na navedenom području ostvariti i uvjeti priključenja za značajan broj obiteljskih kućanstava koja do sada nisu imala mogućnost ostvariti uvjete priključenja na elektroenergetski sustav.
Gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina zahvalio je ovom prilikom direktoru HEP ODS-a Elektrolika Gospić Ernestu Petryju na trudu uloženom u realizaciju projekta koji će svakako poboljšati uvjete života senjskog zaleđa.

L.O./GS

Tekst se nastavlja ispod oglasa