Ilustracija

Tijekom zadnje svečane dodjele Odluka o financiranju projekata, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat uručio je, između ostalih, zamjeniku gradonačelnika Grada Novalja Marijanu Šuljiću Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 8.980.795,97 kuna. Ova sredstva su namijenjena  za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom „Unaprjeđenje i proširenje zajedničke infrastrukture Poduzetničke zone Čiponjac.“

Zamjenik gradonačelnika Marijan Šuljić definirao je sadašnje stanje ovoga projekta.

-Do sada je prodano osam parcela za jednako toliko poslovnih subjekata. Uglavnom je riječ o uslužnim djelatnostima. Tako je primjerice zadnja parcela mjesto na kojemu se završava nova upravna zgrada  HEP-a. Poduzetnička zona „Čiponjac“ ima ukupnu površinu od 167 tisuća četvornih metara i sadržat će u konačnici 33 poslovna subjekta. S obzirom na turizam kao temeljnu granu razvoja Novalje koncepcija prodaje parcela bazirana je na uslužnim djelatnostima, dakle bez zagađivača okoliša. Prema planiranoj dinamici očekujemo da se u roku od dvije godine Poslovna zona u cijelosti stavi u funkciju, napominje Marijan Šonjić, zamjenik gradonačelnika Grada Novalja.

Ovaj projektni prijedlog je podnesen i prihvaćen u okviru poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona iz programa Konkurentnost i kohezija“, pri čemu ukupna  procijenjena vrijednost projekta iznosi 11.048.416,29 kuna, uz stopu sufinanciranja od 85 posto. Važno je za naglasiti kako su kompletnu projektnu dokumentaciju i prijavu na ovaj Natječaj izradili djelatnici Gradske uprave Grada Novalja, dakle bez skupe pomoći i uplitanja stručnih savjetnika i timova sa strane.

L.O.