„Pogled u plavo“ i u Gospiću

0

Projekt „Pogled u plavo“ ima za cilj promovirati Hrvatsku kroz ronjenje, ljepote hrvatskog podmorja i ponude u ronjenju, a jedini je hrvatski ronilački projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju, ekologiju i podvodnu izložbu ovaj vikend dolazi u Grad Gospić. Stoga bi svi ljubitelji prirode i sporta trebali biti 9. i 10. lipnja na Trgu Stjepana Radića.

Projekt se provodi u organizaciji Grada Gospića,Turističke zajednice grada Gospića i Agencije Promocija ronjennja.

Svi posjetitelji imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja i to 9. lipnja u periodu od 10 do 24 sata, dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 10. lipnja od 10 do 18 sati.

 

Na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način, u montažom bazenu promjera deset metara i dubine jedan metar, instruktori ronjenja Nemo-AdriaRescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba biti će na raspolaganju svim građanima i građankama Gospića koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja s ronilačkom opremom te uz osnovnu poduku iz ronjenja omogućiti im prvi zaron dok će HGSS Stanica Gospić prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti.

Kroz projekt „Pogled u plavo“ Grad Gospić i Turistička zajednica grada Gospića omogućili su svim zainteresiranim posjetiteljima manifestacije da besplatno zarone pod punom ronilačkom opremom uz stručno vodstvo instruktora ronjenja i na unutarnjim stranicama bazena pogledaju podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića. Mogućnost ronjenja imaju svi od starosti 5 godina pa nadalje. Ova manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

L.O.