Jurkovic

Budući smo neodavno objavili pisanje portala Index u vrijeme kada je Dražen Jurković bio državni tajnik Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i kada ga je Indeks žestoko napao da okuplja komuniste zbog, objektivnog informiranja prenosimo i članak Indexa gdje Jurković u svom reagiranju brani Milinovića.

Milinovićeva desna ruka Jurković: Bio sam komunist, ali ministar to ne zna

“BIO SAM komunist, ali Darko Milinović za to ne zna!” Sažeta u jedno rečenicu, to je poanta reagiranja koje je na adresu Indexove redakcije poslao Dražen Jurković, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva. Jurković je reakciju poslao nakon što je na Indexu objavljen tekst pod nazivom “Pokažite mi komuniste”: Milinović tvrdi da ne zna za komuniste, a osobno ih dovodio u HDZ.

U skladu sa Zakonom o medijima, Index u cijelosti objavljuje Jurkovićevo priopćenje, uz napomenu kako ostajemo pri navodima iz izvornog teksta. Naime, Jurkovića je, kao što smo pisali, u svojim javnim nastupima kao bivšeg člana partije prozivao i Tihomir Orešković, koji je zajedno s Mirkom Norcem osuđen za ratne zločine pa je teško povjerovati da Darko Milinović, kao deklarirani Norčev bliski prijatelj, nije znao za partijsku prošlost svoje desne ruke.

“Ministra nisam upoznao s informacijom da sam prije 30 godina (1980.) kao maturant gospićke gimnazije predložen istoga datuma kao i sve moje školske kolege koji su bili odlični i primjereni učenici, za člana SK (što se vidi iz preslike dokumenta koji ste objavili uz tekst) stoga je moguće da nije bio upoznat s tom činjenicom te smatram da je to potpuno nebitno za posao koji danas obavljam.

Obzirom da je u to vrijeme postojala SFRJ kao međunarodno priznata država, ja sam kao i ostali građani te zemlje bio njezin državljanin, a kako sam rođen u Hrvatskoj te su mi i otac i majka Hrvati, izjašnjavao sam se po nacionalnosti Hrvatom. Kao dokaz šaljem Vam jedan od dokumenata iz tog vremena u privitku.

Predlažem da zatražite ovjereni zapisnik mog iskaza sa Županijskog suda u Rijeci te ga objavite u cijelosti za što ću Vam dati pismenu suglasnost.

Također sam Vam slobodan napomenuti da sam između ostalog bio član HDZ-a od početka 1990. godine, jedan od utemeljitelja HDZ-a u Lici, dragovoljac Domovinskog rata te ratni povjerenik Vlade Republike Hrvatske za općinu Gospić.”

Izvor: Index.hr