Mnogima u unutrašnjosti posljednje listopadsko jutro bilo je studeno, a takvo će biti i prvo u studenome, kada će ponegdje na kopnu ponovno biti mraza. U nastavku tjedna vjerojatnost mraza bit će sve manja, a uz južinu će porasti i dnevna temperatura zraka.

Na blagdan Svih svetih u Slavoniji, Baranji i Srijemu najniža će temperatura zraka biti od -3 do 1 °C, a najviša uglavnom između 11 i 13 °C. Bit će djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a ujutro ponegdje i maglom.

Podjednako stabilne vremenske prilike, uz slab vjetar i temperaturu zraka nižu od prosječne prvog dana studenoga bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također ujutro mjestimice biti magle i mraza. Na njega treba računati i u gorskim područjima, a moguć je i u unutrašnjosti Istre. Pritom će u Lici i Gorskome kotaru najniža temperatura ponegdje biti i niža od -3, -4 °C. I u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano, ponegdje s promjenljivom naoblakom, a ujutro u Istri te u kotlinama gorske Hrvatske mjestimice može biti i magle.

Magla je samo rijetko moguća i u unutrašnjosti Dalmacije. Uz slabu i umjerenu buru, uglavnom na otvorenome moru srednjeg Jadrana i sjeverozapadnjak, dan će obilježiti sunce i vedrina. More će biti mirno i malo valovito. Temperatura zraka od ujutro najniže od 4 do 9, na otocima i oko 10 °C, do poslijepodne najviše između 16 i 19 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Lijepe naše, gdje će blagdan također proteći uz obilje sunca, te uz slabu i umjerenu buru uz obalu te sjeverozapadnjak prema otvorenome moru.

Na Dušni dan na kopnu će zapuhati jugozapadnjak s kojim će stići topliji zrak te će dnevna temperatura zraka, nakon razmjerno hladnog jutra, biti viša nego u srijedu. Ujutro je mjestimice moguća magla, koja sasvim neće izostati ni sljedećih dana. Pritom će oblaka biti više nego u utorak i srijedu, posebice u petak, kada ponegdje može pasti i malo kiše.

Na Jadranu u nastavku tjedna promjenljivo oblačno, već u četvrtak uz mogućnost za malo kiše mjestimice na sjevernom Jadranu, a u petak i u Dalmaciji. Zapuhat će jugozapadnjak i jugo, u petak samo prolazno zapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka malo će porasti, posebice u subotu, kada je kiša ponovno moguća na sjevernom dijelu Jadrana.

HRT/DHMZ