Poklon Vlade Tirola DVD-u Brinje

„Proteklo ljeto bilo je znaku nesnosnih žega, ali i u znaku brojnih požara koji su harali Hrvatskom. Među vatrogasnim postrojbama koje su u to vrijeme bile danonoćno na terenu bilo je i DVD Brinje. Ekipa o 20 operativaca mijenjala se na terenu, dežurajući na požarištima po cijele dane“, rekao je to između ostaloga županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović prigodom današnje svečanosti uručenja vatrogasnog vozila brinjskim vatrogascima. Upravo je Hrvoje Ostović bio ključna karika presudna da bi Vlada pokrajine Tirol poklonila navalno vatrogasno vozilo, toliko potrebno svakoj vatrogasnoj postrojbi.

-Jedan od uvjeta da bi se uputila ova donacija bila je i suradnja lokalne samouprave i vatrogasaca, nastavio je Ostović. Kao i u većini sredina Ličko-senjske županije ta je suradnja u Brinju izuzetno korektna, što traje već niz godina. Predstavnici Tirola su obišli cijelu Županiju i objektivno sagledali potrebe i rad svake vatrogasne postrojbe. Važno je reći da u ovom slučaju DVD Brinje dobiva vozilo kakvih je u Europi svega 20. Vozilo je u izvrsnom stanju, a naši austrijski prijatelji su ga prije donacije dodatno opremili. A cijena? Ovo je vozilo neprocjenjivo brinjskim vatrogascima jer je opremljeno za sve zadaće na terenu. Moram posebno zahvaliti koordinatoru iz Vlade Tirola g. Peteru Logaru koji je uvelike pomogao da se ovo vozilo donira  Brinju, rekao je vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović.

Nastavak ispod oglasa

Načelnik Fumić:“Jedinstvo kao jamac bolje budućnosti“!

Nazočne je pozdravio i predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić ističući kako su brinjski vatrogasci nebrojeno puta dokazali svoje znanje, požrtvovnost i uigranost  gaseći požare i daleko izvan Brinja. Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić nadovezao se na riječi vezane uz dobru suradnju i jedinstvo u radu svih ustanova i poduzeća s područja Brinja.

-Molio bih medije da objave detalje ovog događaja gdje se vidi da smo na ovoj svečanosti okupljeni svi koji, svako po svojim dužnostima, radimo na boljitku Brinja i njegovih stanovnika. Ovdje su ravnatelji ustanova i direktori mnogih poduzeća. Već godinama zagovaram ovo zajedništvo i s ponosom moram reći da je kod nas u Brinju to zajedništvo na vrhuncu. Hvala svima na tome. Zahvaljujem Vladi Tirola na vozilu jedinstvenom u Hrvatskoj. Imamo mlade vatrogasce, ali stara vozila. Tu nešto moramo mijenjati. Općina Brinje razumije potrebe vatrogasaca, ali nemamo dovoljno sredstava da bismo kupili novo vatrogasno vozilo. Već sada razmatramo mogućnost kupnje vatrogasnog vozila na kredit i obećajem da ćemo taj posao privesti kraju naredne godine, rekao na načelnik Zlatko Fumić koji je najavio brojne projekte  koji su u različitim fazama realizacije, a svi za zajednički cilj imaju bolji život na ovim prostorima.

Zapovjednik DVD-a Brinje Alen Perković također je naglasio kako je vrijednost ovog vozila najtočnije definirati kao neprocjenjivo, poglavito stoga što su  ga vatrogasci Tirola prije doniranja opremili najsuvremenijom opremom i pomagali neophodim za najteže i najzahtjevnije vatrogasne zadaće. Božji blagoslov za sve nazočne i članove  DVD-a Brinje zazvao je župnik vlč. Pejo Ivkić.

M.S.