-
-

Hrvatske vode i poduzeće „Komunalac“ Otočac potpisali su ugovor vrijedan 500.000 kn, kojim se nabavila oprema ali čijim će se djelom sredstava financirati i radovi na njenom postavljanju, što će u konačnici rezultirati kvalitetnim nadzorom nad vodoopskrbnom sustavu Gacka Otočac.
U Komunalcu Otočac kažu da se ugradnja opreme obavlja po svim vodospremama a kako bi se utvrdili gubitci na vodovodnoj mreži. Po završetku poslova ugradnje opreme, slijede poslovi na ispitivanjima cjevovoda i to na onim dionicama gdje se utvrdi da su najveći gubitci na vodovodnoj mreži. Uvjereni smo da će ugradnjom opreme doći i do smanjenjem potrošnje električne energije što bi u konačnici značilo da neće biti potrebe za povećanjem cijene vode, kažu u Komunalcu.
Plan nam je da s svim radovima završimo do kraja desetog mjeseca ove godine, a izvođač je radova dostavio je značajan dio opreme koja se nalazi u skladištu i radovi na postavljanju iste već traju. Nadamo se da bi krajem ove godine i početkom iduće imali prve rezultate o mjerenju količina vode koje dolaze u vodospreme, odnosno količinama vode koje izlaze iz vodospreme. Temeljem tog mjerenja i praćenja znat ćemo gdje su u stvari najveći gubitci vode. To nam onda omogućava da pristupimo poslovima sanacije dijelova cjevovoda na onim mjestima gdje se ustanove najveći gubitci vode, kazali su nam u otočkom Komunalcu.
Dražen Prša