Pola stoljeća u službi Crkve

Na blagdan zaštitnika župne zajednice Sv. Stjepana prvomučenika u Komolju, drugi dan od Božića, 26. prosinca u 10 sati, svoju će Zlatnu misu, tj. 50. obljetnicu svećeništva proslavit će  mons. dr. Milan Šimunović. Ovaj rođeni Kompoljčanin profesor je teologije u miru, znanstvenik, publicist i  propovjednik.

Za svećenika je zaređen 18. prosinca 1966., a Mladu misu je slavio na Novu godinu, 1. siječnja 1967. Zlatomisnikova je izričita želja da jubilej proslavi na skroman način, jer želi staviti naglasak na Misu zahvalnicu i to sa svojim mještanima. Na kraju sv. mise župni zbor će izvesti mali glazbeni program, kao dar zlatomisniku. Nakon slavlja u crkvi, predviđeno je božićno čestitanje i druženje u župnoj kući.

Nastavak ispod oglasa

Uz to, u božićnim danima mons. Šimunović će predvoditi na Badnjak (24.12.) polnoćku na Vratniku u 22 sata, sv. misu na Božić u Brlogu u 15 sati, na blagdan Sv. Ivana apostola (27.12.) u Švici u 16 sati, a na Novu godinu u 10 sati u senjskoj katedrali, gdje je prije 50 godina bio zaređen za svećenika. Kada bude ljepše vrijeme u planu je da se,također u Kompolju, organizira predstavljanje njegovih knjiga, uz dvije nove koje uskoro izlaze.

A.K./L. O.