Policija apelira na vozače da poštuju prometne propise i ograniče brzinu oko škola

Foto:MUP

U povodu početka nove školske godine, policija je pozvala vozače da poštuju prometne propise i ograniče brzinu kako bi mogli na vrijeme reagirati na sve opasnosti i incidentne situacije oko škola u koje danas kreće oko 40.000 prvašića u Hrvatskoj.

“Poštujte naše znakove”

Nastavak ispod oglasa

U blizini škola policija će tijekom cijele godine, a posebno u rujnu, kontrolirati brzinu i nepropisno parkiranje te kažnjavati neodgovorne vozače, istaknuto je na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije, na kojoj je predstavljena preventivno-edukativna akcija “Poštujte naše znakove” koju MUP provodi već tradicionalno, od 1995. godine, na početku svake nove školske godine.

Poseban apel upućen je roditeljima-vozačima da djecu prevoze isključivo u sigurnosnim stolicama, s obzirom da djeca najviše stradavaju u automobilima svojih najbližih, a znatno manje kao pješaci ili biciklisti.

Policijska uprava ličko-senjska provoditi će akciju «POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE», usmjerenu na zaštitu djece, mladih i najranjivijih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito najmlađih koji po prvi put samostalno sudjeluju u prometu na cestama.

Tako će i ove školske godine policija u suradnji sa zaposlenicima škola, održati kraća edukativna predavanja u prvim razredima kako bi djecu i njihove roditelje upoznali s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

L.O.