Prema izvješću Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirana su tri kaznena djela, sedam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Tako su policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili kriminalistička istraživanja nad 31-godišnjakom i 50-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili krađe.

Drvosječa 31-godišnjak se sumnjiči da je u srpnju 2019. godine, u šumskom predjelu Šedrvan-Bukova glava kod Gospića posjekao i izvezao 43.25 kubnih metara bukve i hrasta, dok se 50-godišnjak sumnjiči da je u kolovozu 2019. godine na području Marine glave kod Perušića posjekao i odvezao 17.17 kubnih metara graba i hrasta. Na ovaj način su obojica oštetili Hrvatske šume. 

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave. 

U vremenu od 15. travnja do 29. svibnja 2020. godine nepoznati počinitelj provalio je u objekt koji se nalazi na jednom odmorištu na autocesti A-1. Pri tome je ukrao klima uređaj i neonske lampe, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Dogodile su se tri su prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

-na dionici državne ceste broj 52, između mjesta Gornji Babin Potok i Homoljac,

-u subotu u 11.45 sati na dionici državne ceste broj 25, u mjestu Šušanj,

– jučer u 18.45 sati na lokalnoj cesti u mjestu Grabušić, Općina Udbina.

U ovim nesrećama teže su ozlijeđena trojica vozača pa Policija podsjeća sve sudionike u prometu da se striktno pridržavaju brzine kretanja na cestama i poštivanje svih zakonskih propisa.

PULS/L. O.