Jučer u 15.53 sati  na autocesti A-1 u visini mjesta Jezerane, u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća kada je 59-godišnjakinja iz Otočca, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, po izlasku iz tunela Mala Kapela gdje se promet odvija dvosmjerno, na mjestu gdje se pomoću markera za razdvajanje smjerova vožnje promet preusmjerava natrag u kolničku traku u smjeru Splita, iz za sada neutvrđenog razloga izgubila nadzor nad automobilom i udarila u niz markera i zadnjom desnom stranom automobila u osobni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnjak iz Zagreba.

Na mjestu događaja uslijed zadobivenih ozljeda preminula je 39-godišnjakinja iz Otočca, putnica u automobilu gospićke registracijske oznake, dok je 83-godišnjakinja, putnica iz istog automobila teško ozlijeđena.

Lakše su ozlijeđeni vozačica i vozač osobnih automobila, te 31-godišnja putnica iz automobila zagrebačke registracijske oznake.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića, koja je naložila i obdukciju smrtno stradale osobe.

Zbog obavljanja očevida promet je autocestom od čvora Brinje do čvora Ogulin bio u prekidu od 15.58 do 16.48 sati.

PULS