Policijski službenici Policijske postaje Gospić i Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom s područja Općine Bistra zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe u pokušaju i prisile prema službenoj osobi.

Sumnjiči se da je u četvrtak, 11. travnja oko 21,40 sati pokušao provaliti u trgovinu u Gospiću, no uočivši policijske službenike počeo je bježati, da bi dolaskom do osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake, ušao u auto i upalio ga s namjerom da pobjegne, te je u jednom trenutku i fizički napao policijskog službenika pokušavajući ga spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.

S obzirom da se oglušio na zapovijedi policijskih službenika, a kako bi se spriječio njegov bijeg, te odbio napad i otklonila opasnost, policijski službenici su zakonito uporabili sredstva prisile. Policijskom službeniku i osumnjičeniku je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Gospić, te je konstatirano da su lakše ozlijeđeni.

Osumnjičeni je uhićen, doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

L.O.