PU ličko-senjska objavila je detalje teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 19-godišnjak.

Nesreća se dogodila jučer u 18.10 sati na dionici državne ceste broj 52 u mjestu Zalužnica, kada je 19-godišnjak s područja Udbine, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Vrhovina u smjeru Otočca, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom, sletio ulijevo van kolnika i udario u stablo. Vozač je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. 

Policijski službenici su jučer u Zalužnici zaustavili 27-godišnjaka iz Doljana kako upravlja osobnim automobilom sisačke registracijske oznake pod utjecajem alkohola (1,13 g/kg) i prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije. On je isključen iz prometa, a protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

-Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti ,poručuju iz policije.

L.O.

Teška prometna nesreća: Automobilom se zabio u drvo i na mjestu poginuo