Policija je nakon provedenog očevida objavila detalje jučerašnjeg ubojstva na Zrću.

“Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način na štetu državljanina Crne Gore”, piše policija.

“Sumnjiči ga se da je jučer, 25.kolovoza 2022. godine u 06:01, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja”, pišu.

Od zadobivenih ozljeda, državljanin Crne Gore je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

Uhićenog Duška Tanaskovića, koji je prema neslužbenim informacijama osumnjičen za ubojstvo Gorana Vlaovića, očekuje ispitivanje u tužiteljstvu, a potom i ročište kod suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru.

Brzom i koordiniranom reakcijom policije, provedenom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni je spriječen u bijegu te je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije.

“Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden očevid te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja – vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u tijeku.

Dalje, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva, jučer je na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar obavljena obdukcija. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga”, dodaje se.

“Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Teško ubojstvo” opisano u članku 111. stavak 1. KZ, 28-godišnji državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru”, stoji na kraju.

“Na kraju, i ovom prilikom zahvaljujemo građanima na kvalitetnim informacijama koje su nam bile od koristi u hvatanju počinitelja”, stoji na kraju policijske objave o ovom događaju.

Tanasković se, po riječima njegova odvjetnika, do sada branio šutnjom ne otkrivajući motive i okolnosti zločina. Prema pisanju medija riječ je o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

L.O.