Policija provodi pojačane aktivnosti povodom Martinja

Povodom narodnog običaja krštenja mošta Martinja i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Stoga će na području Policijske uprave ličko-senjske policijski službenici do 15. studenog poduzimati pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji čine najteže prometne prekršaje, a posebice onih koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako  bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.

Nastavak ispod oglasa

U prvih devet mjeseci 2021. godine na području Policijske uprave ličko-senjske dogodilo se 730 prometnih nesreća (17 sa smrtno stradalim osobama, 125 s ozlijeđenim osobama i 588 s materijalnom štetom). U prometnim nesrećama u prvih devet mjeseci 2021. godine učestvovalo je 1867 sudionika, a alkohol se kao posebno stanje pojavljuje kod njih 120.

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu iz policije skreću pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića te da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

L.O.