Samo tri dana nakon ubojstva Frane Oreškovića (53), brata poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole, zagrebački su istražitelji u nedjelju navečer priveli na obavijesni razgovor Danijela V. (30), starog policijskog znanca evidentiranog zbog zloporabe opojnih droga i imovinskih delikata, piše Jutarnji list.

Kako doznaje taj list, dovodi ga se u vezu s Oreškovićevom likvidacijom u Lopudskoj ulici na zagrebačkoj Sigečici prošli četvrtak, što je u ponedjeljak poslijepodne u službenom priopćenju potvrdila i zagrebačka policija.

‘Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad tridesetogodišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 53-godišnjaka. Sumnja se da je 30-godišnjak u četvrtak, 21. travnja oko 21.05 u Lopudskoj ulici prišao 53-godišnjaku i ispalio hitac iz vatrenog oružja od kojeg je 53-godišnjak na mjestu preminuo. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave’, navode u PU zagrebačkoj.

Dok su se obitelj i poznanici u subotu u Ličkom Lešću na groblju opraštali od tragično preminulog Frane Oreškovića, zagrebački istražitelji intenzivno su proučavali dokaze i pregledavali snimke nadzornih kamera u zoni ubojstva. Najkorisnije su im se, čini se, pokazale snimke iz obližnje slastičarnice jer je vidljivo kako u 20.59 sati prolazi veći automobil, najvjerojatnije Audi, koji su opisale i svjedokinje koje su prve ugledale Macolina brata na tlu.

Odmah nakon Audija, iste minute, prošla je i srebrna Škoda. Prema nekim informacijama, Frane Orešković je sat vremena prije ubojstva prijatelju poslao SMS poruku: “Slušam glazbu i pijem borovu rakiju”. Spekuliralo se da se te večeri trebao sastati s nekim muškarcem kojem je bio jamac za kredit, a zbog kojeg mu je prijetila ovrha nad stanom u Kornatskoj. Navodno je mnogima posuđivao novac, ali uz simboličnu kamatu. Članovi Oreškovićeve obitelj, pogotovo supruga, profesorica u srednjoj školi u Otočcu, neutješni su. Pokušavaju posložiti mozaik koji je doveo do tragičnog kraja, no ne uspijevaju jer kažu da je Frane bio jako dobar čovjek.

Jutarnji list/L.O.