Kako neslužbeno doznajemo traju izvidi oko navodnih nepravilnosti izbora za čelnog čovjeka Gospićkog športskog saveza. Prema podnesku navodno postoji dokument koji ukazuje na nezakonitosti prilikom imenovanja Nikole Starčevića za predsjednika Gradskog športskog saveza. Postoji osnovana sumnja da je punomoć Nikoli Starčeviću potpisala neovlaštena osoba čime bi zapravo morao biti poništen izbor predsjednika Gradske sportske zajednice.

Međutim, situacija poprima i moguća kaznena djela. Navodno je nadležnim institucijama kojima je upućen podnesak na nezakonitu proceduru dostavljen naknadno dokument kojeg je potpisao Branko Trešnjić, a koji je sačinjen ovih dana s lažnim datumom te ne postoji u službenim dokumentima u vrijeme izbora Nikole Starčevića za predsjednika što bi značilo da je naknadno sačinjen. Dokument koji se nalazi u arhivi mogao je potpisati opunomoćenik Nikola Stipanović ili Branko Trešnjić. Oni koji su podnijeli podnesak tvrde da je Nikola Stipanović vrlo jasno rekao da to nije njegov potpis. Za ovo kazneno djelo zlouporabe položaja i krivotvorenje dokumenata zaprečna je kazna zatvora od 1-5 godina.

Jesu li dogradonačelnica i gradonačelnik uključeni u navodne protuzakonite radnje ?

U ovu po svemu sudeći veliku blamažu s mogućim kaznenim postupcima navodno je uključena i dogradonačelnica Gospića, a neki kažu i sam gradonačelnik Karlo Starčević. Ovo zadnje uzimamo sa zadrškom, ali kako doznajemo izvidi policije su u tijeku.

Podnositelji podneska odlučni su raščistiti stvar do kraja, nadaju se da će se i grafološki testirati potpisi i starost tinte po njima novo nastalim dokumentima koji nisu postojali u vrijeme održavanja skupštine te da onima koji su u tome sudjelovali neće više biti mjesta u športskim organizacijama, a kao što smo i rekli prijeti im zatvorska kazna. Javna je tajna da je Nikola Starčević u bliskim odnosima s gradonačelnikom i njegovom zamjenicom. Iako vjerujemo da neki ljudi ne bi pristali sudjelovati u ovakvim nezakonitostima, policijska istraga će reći svoje.

L.O.