Tijekom proteklog vikenda (13.-16. rujna 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 17 prometnih nesreća i šest narušavanja javnog reda i mira.

Provala u obiteljske kuće

U razdoblju od 8. do 15. rujna 2019. godine u Počitelju, nepoznati počinitelj provalio je u dvije obiteljske kuće iz kojih je otuđio razni alat, motokultivator i televizor, oštetivši 50-godišnjaka iz Zadra i 67-godišnjaka iz Zagreba.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Preventivno-represivne akcije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 81 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Novalji kod 36-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine (1.41 g/kg). 

L.O.