Foto:MUP

Tijekom proteklog vikenda (4.-7. svibnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, četiri prometne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira.

Noću 4./5. svibnja 2018. godine u Otočcu, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz kojeg je otuđio novac.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 105 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Korenici, kod 45-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.65 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 258 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Gospić i odmorišta Jadova, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 46-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom zadarske registracijske oznake. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom, te tučnjavom na području Gospića.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

L.O./PULS