Foto:MUP

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga, priopćeno je iz PULS.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 35 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 9. siječnja u Gospiću, kod 31-godišnjaka s područja grada Gospića (2,15 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 244 km/h izmjerena je u subotu, 10. siječnja na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, kod odmorišta Janče, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 100 km/h, kada je 59-godišnji slovenski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

L.O.