Policijska uprava ličko-senjska obilježila Međunarodni dan dječje knjige

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske svakodnevno pokazuju djeci, ali i odraslima da je policija ovdje zato da bi pripomogla uspostavljanju što boljeg društva, a to čine baveći se određenim kriminalnim problemima, uspostavljajući mir i red, te sudjelujući ili organizirajući različite društvene aktivnosti.

Poznato je da se danas obilježava Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children’s Book Day), koji se obilježava svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige, te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. travnja, a Međunarodna zajednica knjiga za mlade posvetila je ovaj dan dječjoj knjizi kako bi se ukazalo kako je ona i danas važna, te nastoji potaknuti i razviti ljubav prema čitanju.

Nastavak ispod oglasa

Međunarodni dan dječje knjige prilika je za prisjećanje svih djela koja su obilježila naše djetinjstvo, ali i upoznavanje s novim knjigama koje će tek pronaći svoje čitatelje.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige, načelnica Policijske postaje Gospić Višnja Borčić i policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave ličko-senjske, a u sklopu akcije „Knjigama do osmijeha“ koju je pokrenula Zaklada policijske solidarnosti, danas su ravnatelju osnovne škole „Dr. Jure Turića“ u Gospiću uručile 35 knjiga pod naslovom „Odiseja“, „Ilijada“, „Priče iz mitologije“, „Vile“, „Zmajevi“ i „Divovi“  koje su namijenjene djeci posebnog razrednog odjela.

Ravnatelj osnovne škole Ivica Radošević zahvalio se Zakladi policijske solidarnosti i Policijskoj upravi ličko-senjskoj, te istaknuo kako je taj skroman poklon izmamio osmjeh na lice djeci i učinio njihov boravak u školi još ugodnijim.

PULS/LO