Policija iz ličke jame Pod Pakljom izvadila odbačeno naoružanje

0
Ilustracija

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijskih uprava zagrebačke i ličko-senjske jučer su iz speleološkog objekta – jame zvane Pod Pakljom izvadili jednu tromblonsku minu, 298 komada raznog streljiva i upaljač ručne bombe, što su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

-Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje, navode iz policije.

Oglas

Građani se još uvijek mogu priključiti akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

L.O.