Dražen Jurković ponovno se stavio u žižu političkih zbivanja, i to pred njegov pokušaj ulaska u Sabor. Kako nije uspio sa HSS-om i HNS-om ponovo je pokušao sa HDZ-om. Politička lutanja Dražena Jurkovića se nastavljaju. U vrijeme kada je HDZ ponovo bio neprikosnoven na političkoj sceni Hrvatske čuči ispred vrata HDZ – a želeći se nakon svih političkih lutanja ponovno vratiti u HDZ. Uspijeva u tome. U vrijeme vladavine Tomislava Karamarka bio je predložen kao kandidat za ministra. Nakon toga je uslijedio šok za Dražena Jurkovića,  ni u tome nije uspio. I sada je preko očito nemoćnih političkih veza pokušao sebe gurnuti u Sabor.

Sjetimo se se samo kada je organizirao tiskovnu konferenciju u kojoj je sat vremena bacao drvlje i kamenje po Darku Milinoviću. Naravno, neki kažu da je dio kritika bio i racionalan. Međutim, pitanje je morala. Treba li to raditi čovjek koji je doslovno veličao Milinovića kada je ovaj bio ministar, a ovaj njegov državni tajnik. Po mnogima najuspješniji dvojac na čelu ministarstva ikada. Očito je da je Dražen Jurković mislio da je Milinović tada na koljenima. I tu se prevario. Milinović je iz toga izašao snažniji, Jurković je sada vidimo doživio još jedan poraz.

Tadašnji napadi Jurkovića na Milinovića se možda i mogu probaviti, ali njegova nedavna izjava da je ponosan što nije dobio potporu Kustića i Šutića je uistinu dno. Čak nije sporan ni Mario Kustić, već Branislav Šutić kojega je Dražen Jurković toliko ponizio tom izjavom. Pitate se zašto? Jednostavno zato što je Dražen Jurković kum sinu Branislava Šutića koji vjerojatno danas čita kako je ovaj pljuvao po njegovom ocu.

L.O.