Polnoćka u Otočcu

Misu polnoćku u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik uz asistenciju don Jure Ladišića pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne.

U prilikama u kojima živimo i osjećamo nesigurnost, svjesni smo da upravo se moramo suočiti sa svijetom u koji smo stavljeni. Bog je htio da svjetlo njegove poruke nosimo u sebi, da ne hodamo zamračeni. Noć je simbol straha, neizmjernosti i sila. Ovaj svijet je zastrašujući, nije bez razloga da dijete plače kada dolazi na svijet. Noć je također vrijeme u kojem sazrijevaju plodovi. Možemo se pitati dali vidimo i volimo svijetlost ? Mnogi vide ali ne idu. Mi puno puta vidimo svijetlost ali ga ne slijedimo. Isus ne odustaje od svog poslanja. Bog nas ljubi i on nam daje svijetlo – kazao je mons.Šporčić u svojim razmišljanjima.

Svi putovi na svijetu ne vode u život, Isus je taj koji vodi u život. Crkva i vjernici ne odustaju od tog puta. Crkva propovjeda Isusovo svijetlo jasnije, izražajnije i složenije. Mi danas imamo sve rasvjetljeno i kao da ne znamo što je noć. Danas je toliko toga svijetla da neznamo što je svijetlo, od silnog blještavila ne vidimo svijetlo. Zavode nas sa svih strana. Trebamo se zamisliti koliko smo u službi naroda, kakve vrednote svijedočimo mladima ? Svijetlost u dijetetu je znak za pokret kazao je mr.Šporčić.

Euharistijsko slavlje u prepunoj župnoj crkvi animirao je mješoviti crkveni zbor predvođen orguljašicom prof.Brankom Bernardi.

( BIB )