Polnoćku u gospićkoj katedrali predvodio je biskup mons. Zdenko Križić

Unatoč neprekidnoj kiši u katedrali Navještenja djevice Marije u Gospiću okupilo se noćas mnoštvo vjernika kako bi uz Polnoćku i koncelebrirano mismo slavlje dočekali Božić. Polnoćku je predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, uz koncelebraciju tajnika preč. Mišela Grgurića, gospićkog župnika mons. Marinka Miličevića i katedralnog vikara don Anđelka Kaćunka.

Biskup Križić je tijekom propovijedi istaknuo „Božić nije samo puki spomen na veliki događaj dolaska Sina Božjeg u naš svijet, nego taj blagdan nastoji postati naše iskustvo. Božić od nas traži da ga doživimo kako su ga doživjeli prvi klanjatelji u betlehemskoj štalici. Božić, ponajprije treba biti dan posebnog susreta između Boga i čovjeka, Boga koji je toliko ljubio svijet da mu je darovao svoga Sina i čovjeka koji bi trebao s posebnom zahvalnošću primiti taj dar.

Nastavak ispod oglasa

Nameće se odmah pitanje: koliko je nama vjernicima Božić zaista takav? Mislimo li uopće, na ovu stvarnost u našem iščekivanju Božića? Nažalost, dobro znamo kako je za neke Božić postao samo fešta, slavlje velike ponude i potražnje, ili fešta panem et circenses, kako bi rekli stari Rimljani. Duhovni element se posve izgubio ili je sveden na neko nejasno i neodređeno značenje, rekao je između ostaloga biskup Križić i svim građanima Gospićko-senjske biskupije zaželio čestit i blagoslovljen Božić.

L.O.