Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga položili su u utorak dvije kamene ploče na Zid sjećanja u Udbini kod Crkve hrvatskih mučenika u znak sjećanja na poginule pripadnike specijalnih postrojba Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata te za skupnika Josipa Briškog.

Jedna kamena ploča postavljena je u znak sjećanja na 75 poginulih pripadnika specijalnih postrojba Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, a druga za skupnika Josipa Briškog, koji je umro 24. srpnja 2019. od teških ozljeda koje je dobio u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Pripadnici specijalnih snaga prenijeli su kamene ploče od Vojarne „Josip Jović“ do Crkve hrvatskih mučenika, nakon čega je misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje predvodio ravnatelj svetišta vlč. Josip Šimatović. U prigodnoj homiliji vlč. Šimatović je istaknuo neraskidivu vezu Crkve u Udbini i pripadnika specijalnih postrojba koji su joj pomagali dok je još bila u izgradnji.

„Ljubav i vjernost prema Bogu i domovini dva su temeljna počela koja povezuju nas koji smo još živi i one kojih se danas sjećamo u našim molitvama. Njihovi položeni životi trebaju biti primjer koji uvijek trebamo slijediti“, rekao je vlč. Šimatović.

Nakon polaganja ploča, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija zahvalio je svima koji su pomogli da se ploče postave u spomen-parku Crkve hrvatskih mučenika. „Nama danas ostaje da se trajno sjećamo svih naših suboraca koji su stradali tijekom Domovinskog rata, ali, nažalost, i nakon njega, poput našeg skupnika Josipa Briškog“, rekao je brigadni general Turalija.

L.O./H