Grad Gospić se voli hvaliti svojim uspjesima (valjda se to tako zove) čak i onda kada se ti „uspjesi“ mogu nazvati drugim imenom. Tako se ovih dana na službenom web-u Grada Gospića pojavio tekst pod naslovom „Izvješće o isplatama potpora gospodarskim subjektima“ gdje se gradska uprava hvali kako je na ime pomoći za 68 obrta na ovome području tijekom tri mjeseca uplaćeno 412 500 kuna. U tabelama za mjesec lipanj vidljivo je da su obrtnici dobivali od „nula“ do 7 000 kuna, ali najviše njih po 1 500 kuna. Upitali smo nekolicinu gospićkih obrtnika što misle o ovoj pomoći.

-O kojoj pomoći, pita nas jedan obrtnik sa troje zaposlenih. Pa s time ne mogu platiti ni vodu, a o ostalim režijama i komunalnim naknadama da ni ne govorim. Bruto plaća za svakog zaposlenog mjesečno iznosi oko 9 000 kuna. Za nas troje je 27 000. Nisam nikoga htio otpustiti. Ovih 1500 kuna na mjesec nije mi dovoljno za režije i naknade Gradu Gospiću. K’o da je ta crkavica zato i isplaćena, da bi se vratila u gradsku blagajnu, razočarano govori jedan gospićki poduzetnik.

Vrlo slično ili gotovo istovjetno govore i ostali jer su u najmanju ruku od Grada Gospića očekivali stvarnu financijsku pomoć, a ne „lagano mazanje očiju“.

G.G./L. O.