Gradsko društvo Crvenog križa Gospić danas je započelo najavljeni obilazak starijih, nemoćnih i socijalno ugroženih osoba. U tijeku je akcija podjele dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih maski za 180 štićenika, osoba starije životne osoba koje žive same. Ekipe su stalno po terenu i mi smo danas pratili Mirnu Dasović koja je uključena u rad ove ustanove preko EU socijalnog fonda. Posjetili smo Anu Cindrić(90) iz Rizvanuše.

Starici je oslabio vid, noge je jedva služe, ali je britka uma, vedra i uvijek spremna za šalu.
-Imam 2 300 kuna penzije, popit’ je ne mogu. Samo da bolje mogu na noge. Ovako sam skoro sama s vukovima i medvidima. Dođu mi ova dica iz Crvenog križa. Donesu ‘rane i drva. Još bi ja lako za sve, al’ me ubi samoća. Noći i dani dugački. Mirna me već obilazi dvi godine. Služi me pamet pa dobro pamtim sve od osnovne škole do danas. A k’o svaku ženu služi me i jezik, šali se starica kojoj je Mirna pokazala kako se koristi zaštitna maska, kako prskati dezinficijens.

-Nije mi daleko 100 godina. Eto toga, kaže nam Ana Cindrić na rastanku.

Direktor GD Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić stalno je na terenu. U vrijeme epidemije potrebno je obići sve korisnike i dati im zaštitne maske i dezinficijense. Uskoro kreće novi krug obilaska osamljenih i starijih osoba jer stižu blagdani. Tada će se svakako dijeliti nešto da obogati njihovu blagdansku trpezu.

L. O.