Već smo se navikli da web Grada Gospića služi za samoreklamu vladajuće garniture. Ovome treba dodati neke nove detalje. Gradonačelnik Karlo Starčević je u tri navrata održao press konferenciju(samo za birane novinare) na kojima je isticao kako će Grad Gospić, odnosno njegovi građani, financirati bespovratna sredstva pomoći trgovačkim društvima i poduzetnicima sa ovoga područja zbog problema oko poslovanja u ovo korona-vrijeme. To je u tri navrata podcrtano i u pisanom obliku gradskog weba.

-Grad Gospić i dalje nastavlja s dodjelom bespovratnih financijskih sredstava trgovačkim društvima i obrtima s područja Grada Gospića, a sve s ciljem ublažavanja posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa. Financijska sredstva po odobrenom zahtjevu doznačavat će se mjesečno. Za travanj 2020. godine odmah po pravovaljano podnesenom zahtjevu, ali isto tako i  za svibanj i lipanj 2020. godine nakon dostave dokaza o broju zaposlenih za navedene mjesece, te dokaza o utrošku sredstva za prethodni mjesec (financijska dokumentacija), stoji u toj obavijesti.

Budući su to sredstva svih građana Gospića, a ne privatna svojina rukovodne ekipe, bilo bi za počettak dobro znati koliko poduzetnika s područja Gospića će ostvariti ovu pomoć, odnosno koliko radnika te koliko će nas sve to stajati. O tome nema niti zbora u obavijestima Grada Gospića.

Drugo je pitanje koliko će sredstava dobiti privatni poduzetnici Karlo Starčević i njegov zamjenik  Ivan Tomljenović-Golub? Na ovaj će način ispasti kako će sami sebi isplatiti pomoć. Tuđim novcem, svakako!

Treće pitanje odnosi se na Ličko-senjsku županiju koja je u svojem proračunu osigurala sredstva s kojima će u ovoj krizi pomoći poduzetnicima u gradovima i općinama, što će iznositi između 20 i 30 posto od ukupne doznačene pomoći.

Eto, samo smo se drsko usudili zatražiti malo više transparentnosti za podjelu novaca građana Gospića. Dakle, pomoć poduzetnicima zapravo daju građani Grada Gospića, a to se nigdje niti ne spominje.

L.O.