Ličko-senjsku županiju povodom obilaska tvrtki dobitnica sredstava iz Operativnog programa regionalnih potpora za ulaganja u opremu za 2014. godinu kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva, a koji ima za cilj stvaranje uvjeta koji će omogućiti jačanje konkurentnosti hrvatske industrije i realizaciju vlastitih razvojnih potencijala, danas je posjetio Alen Leverić zamjenik ministra gospodarstva. Tom prigodom župan Ličko senjski Milan Kolić i gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić, zamjenika ministra gospodarstva Alena Levarića upoznali su sa trenutačnim gospodarskim prilikama u Gradu Senju i Županiji Ličko senjskoj te sa potencijalima koje je potrebno kvalitetno iskoristiti.
Posjetili su senjsku tvornicu trikotaže Neda d.o.o. Senj, vlasnika Branka Čudića, koji je unatoč velikoj konkurenciji na tržištu nastavio s uspješnom tradicijom proizvodnje pamučnog pletiva, donjeg rublja, spavaćeg programa i majica. U pratnji župana Milana Kolića, zamjenik ministra gospodarstva Alen Levarić tijekom dana posjetili su i poduzeće Pergament d.o.o. u Bjelopolju, nedaleko Korenice.
“Za pozdraviti je ove dvije tvrtke, “Nedu” Senj i “Pergament” u Bjelopolju koje su 100 postotni izvoznici i zapošljavaju svaka preko stotinu ljudi. No, kad je riječ o posjeti zamjenika ministra gospodarstva, svakako da pozdravljam njegov dolazak ali moram kazati da za vrijeme Vlade HDz-a, 80 posto sredstava davano bespovratno za razvoj gospodarskih grana, dok ova vlada daje 35 posto sredstava, što dovoljno govori kolika je briga ove Vlade kad je riječ o strateškom razvoju razvoja gospodarstva u Ličko senjskoj Županiji. Moram reći da je posjeta zamjenika ministra za pohvalu no isto tako se moram upitati zašto ministar gospodarstva nije našao za shodno da napokon posjeti Ličko senjsku županiju ?!” – kazao je župan Ličko senjski Milan Kolić
Dražen Prša