Prije nekoliko dana u Kabinetu župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića potpisani su Ugovori vezani uz radove na pomorskom dobru u Novalji, Karlobagu i Senju. Supotpisnici ugovora tada su bili gradonačelnik Novalje Ante Dabo, za Lučku upravu Novalja ravnatelj Igor Vidas, Općinu Karlobag zastupao je zamjenik načelnika Boris Smojver, dok je u ime Lučke uprave Senj Ugovor potpisao ravnatelj Predrag Dešić. Na ovaj način je Ličko-senjska županija za radove na pomorskom dobru pomogla za Lučku upravu Novalja 228 tisuća kuna, Grad Novalju 300 tisuća, Općinu Karlobag 198 tisuća i Lučku upravu Senj s 300 tisuća kuna.

U izjavi koju nam je potom dao prof. Igor Vidas iz Lučke uprave Novalja ističe se kontinuitet kojim ova Lučka uprava radi na pomorskom dobru.

-Važno je istaknuti nekoliko situacija. Među njima se ističe rekonstrukcija trajektnog pristaništa Žigljen vrijedna 74 milijuna kuna. Nadamo se da će do konca 2023. godine svi ti radovi biti okončani. Posao je obiman i zahtjevan i radi se bez prekida.

S pet milijuna eura iz Europskih fondova financira se gradnja ribarske luke u Novalji. Nakon što se provedu sve zakonske obveze taj posao bi krenuo prije 2023. godine. Nužni dio luke vrijedan 120 milijuna kuna također se gradi sredstvima uz EU fondova. U ovoj godini smo sa 1,5 milijuna kuna sanirali pomorsko dobro u luci Novalja. Gradimo bez prestanka tako da će svi objekti na našem pomorskom dobru, pa tako i trajektna luka Žigljen, uskoro biti potpuno modernizirane i sagrađene po najvišim standardima, uvjeren je ravnatelj Igor Vidas.

M. S.