Malena petogodišnja Stephanie Milda iz Zadra ima dijagnozu teške bolesti mozga, Arnold – Chiari malformacije, te joj je potrebno 250 tisuća dolara za operaciju u Chicagu. Ova operacija u Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu kod doktora Davida Frima je potvrđena 30. kolovoza, a zakazana za 27. rujna ove godine, no majka Anita, trgovkinja s produljenim pravom na porodiljnu naknadu na osnovu kćerine dijagnoze i otac Ivica, konobar u restoranu, ne mogu u kratkom vremenu prikupiti toliko novca za operaciju te mole sve građane da im pomognu, te njihovu molbu prenosimo u cjelosti:

”Ovim putem ljubazno bismo vas zamolili za pomoć kroz objave u vašem medijskom prostoru kako bismo uz vašu i pomoć dobrih ljudi uspjeli prikupili potrebnih 250.000 US dolara za neophodnu operaciju petogodišnje Stephanie Milda iz Zadra kojoj je početkom ove godine postavljena dijagnoza teške bolesti mozga, Arnold – Chiari malformacije.

Ova neophodna operacija, da bi se Stephanie spasio mladi život i vratilo joj ukradeno djetinjstvo, mora se obaviti u Americi na Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu kod doktora Davida Frima, a potvrđena je nedavno, 30.8.2012., i zakazana je za 27. rujna 2012. godine. Roditelji, Anita, trgovkinja s produljenim pravom na porodiljnu naknadu na osnovu kćerine dijagnoze, i Ivica, konobar u restoranu, nisu sami u mogućnosti u ovom kratkom vremenu prikupiti ovu vrlo visoku svotu novaca za operaciju pa ovim putem mole sve dobre građane, društva, umjetnike i tvrtke voljne pomoći maloj Stephanie da prošire glas i osobno se uključe u akciju kako bi se vratilo zdravlje petogodišnjoj  Stephanie Milda i pokorilo tihog ubojicu koji čuči u nevinoj dječjoj glavici.

Stephanie Milda rođena je u Zagrebu 11. travnja 2007. godine. Kod zdrave djevojčice s odrastanjem roditelji su primijetili da se njena motorika ne razvija kao u zdravog djeteta te je nakon brojnih pretraga utvrđeno da je Stephanie neurorizično dijete i započinju brojne terapije na Goljaku čime se njeno stanje poboljšava.

Prošle godine kod Stephanie se javljaju promjene u govoru, hodu, jake učestale glavobolje i poteškoće s vidom. U siječnju 2012. godine na ponovnim pretragama u KBC-u Sestara milosrdnica u Zagrebu malenoj Stephanie postavljena je dijagnoza Arnold – Chiarijeve melformacije (ACM), razvojne anomalije baze mozga kod koje se određene moždane strukture srastaju u kanal leđne moždine. Radi toga dolazi do poremećene cirkulacije moždane tečnosti, likvora, a usporeno je i njegovo upijanje. Uz dijagnozu bolesti kod Stephanie je pronađena i cista između velikog i malog mozga. Liječnik je sugerirao roditeljima da se obavi hitna operacija jer postoji mogućnost da uslijed urastanja kosti u mali mozak malena Stephanie ostane paralizirana.

Operacija je obavljena u Zagrebu 08. ožujka 2012. godine, ali nažalost poboljšanja nema.  Na upite zašto nema poboljšanja liječnikov odgovor je bio da su to normalne postoperativne nuspojave. Međutim magnetska rezonanca od 18. svibnja 2012. utvrdila je propuste u liječenju isto kao i druga liječnička mišljenja iz Zagreba, Švicarske i SAD-a. Mogućnost sufinanciranja operacije u Americi od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje – HZZO-a nailazi na birokratske kočnice jer liječnik koji je obavio operaciju u Zagrebu pobija sva druga mišljenja te ne želi potpisati potrebitu dokumentaciju kako bi roditelji mogli zatražiti pomoć u sufinanciranju troškova od strane mjerodavne institucije. Svojom ustrajnošću i hrabrošću kako bi spasili svoju malenu princezu putem prijateljskih veza i hrvatskog znanstvenika na sveučilištu u Chicagu stupili su u kontakt sa stručnjakom za ovu opasnu bolest dr. Davidom Frimom, te im je nedavno potvrđena operacija i zakazan termin kao i navedena visoka cijena troškova liječenja u Americi u iznosu od 250.000 američkih dolara ne uključujući dodatne troškove.

Valja napomenuti da su u Zadru već u pripremi vrlo skori dobrotvorni koncerti za prikupljanje toliko potrebitih sredstava.

S obzirom na visoke troškove operacije, vrlo kratak rok od potvrde datuma operacije do ključnog 27. rujna, hrabri roditelji i prijatelji, svjesni teške ekonomske situacije u zemlji i svijetu, mole za pomoć sve ljude dobre volje da i simboličnim iznosom prema svojim mogućnostima omoguće malenoj Stephanie normalan život.

Svima onima koji su već donirali i prije saznavši za nesretnu sudbinu zadarske djevojčice od srca zahvaljujemo i napominjemo da je sukladno savjetu financijskih stručnjaka i propisima Republike Hrvatske za ovu akciju otvoren poseban žiro račun za donacije na ime Stephanie Milda, a detalji cijele akcije dostupni su i na facebook stranicama: http://www.facebook.com/#!/anitaivica.milda

Roditelje možete osobno kontaktirati na broj mobitela: 098/9772-080 ili putem e-pošte: anita.milda@gmail.com

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun:

ERSTE & STEIERMAERKISCHE BANK
ŽIRO RAČUN BANKE   2402006-1031262160
CROATIA
S.W.I.F.T CODE    ESBCHR22
STEPHANIE MILDA
BROJ  RAČUNA 3102360581
IBAN HR8924020063102360581

Unaprijed nemjerljivo hvala svima iz dubine duše i od srca!

Pozdrav svim ljudima otvorenih srca!

“Jučer je prošlost. Sutra još nije stiglo. Ostaje nam samo danas. Činimo dobro!”