Protekloga vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, deset prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira, jedan ilegalni prelazak državne granice i dragovoljna predaja oružja.

-Noću 18./19. travnja 2017. godine u Novalji, nepoznati lopov ukrao je sa veza brodicu u vlasništvu 41-godišnjaka iz Zagreba.
-U NP Plitvička Jezera jučer je nepoznati lopov je iz torbe 70-godišnjeg nizozemskog državljanina otuđio mobitel.

Dogodile su se četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice (dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško, a dvije lakše ozlijeđene), na području Senja (jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena) i na području Karlobaga (jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena).
-u 2.25 sati na državnoj cesti broj 1, u Zaklopači, Općina Plitvička Jezera, kada je 50-godišnji slovenski državljanin, upravljajući osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake, pod utjecajem alkohola (1.62 g/kg) izgubio kontrolu nad vozilom, sletio u lijevo i udario u stijenu, kojom prilikom je teško ozlijeđen.

-u 16.30 sati, na državnoj cesti broj 1, u Kapeli Koreničkoj, Općina Plitvička Jezera, kada je 53-godišnjak iz Korenice upravljajući motociklom kutinske registracijske oznake, iz smjera Slunja u smjeru Korenice, započeo pretjecati osobni automobil makarske registracijske oznake kojim je upravljala 24-godišnjakinja iz Makarske, iako traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna, te nije vodio računa o razlici između svoje brzine kretanja i brzine drugih vozila, čime je ugrozio sigurnost prometa uslijed čega je sa prednjim dijelom motocikla udario u prednji dio osobnog automobila imotske registracijske oznake s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 76-godišnjak iz Grubina, nakon čega se od siline udarca odbio i udario i u osobni automobil makarske registracijske oznake.
U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač motocikla koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu, dok su 52-godišnja putnica s motocikla i vozač automobila imotske registracijske oznake lakše ozlijeđeni.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 92 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najpijaniji je bio Senjanin koji je „napuhao“ 2,30 promila maligana u krvi!

U Željavi, Općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zatekli su jučer dvojicu državljana Bosne i Hercegovine (34-godišnjak i 32-godišnjak) i 46-godišnjeg austrijskog državljanina, za koje je utvrđeno da su ilegalno prešli granicu. Oni su uhićeni i uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom prekršajnom sudu.

Dobra vijest stiže iz Gospića gdje je građanin jučer dragovoljno predao 1.6 kilograma privrednog eksploziva i dva komada streljiva call. 14.5 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P. U./L. O.