Poništena odluka o otkazu Anti Podnaru!

Odvjetnica bivšeg načelnika Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnara, Katja Jajaš, potvrdila je da je drugostupanjski Disciplinski sud MUP-a poništio odluku prvostupanjskog suda kojom je Podnaru nepravomoćno bio određen „prestanak državne službe“ te vratio čitav slučaj na ponovno razmatranje prvostupanjskom sudu.

Razlog donošenja ovakvog rješenja Drugostupanjskog suda MUP-a bila je povreda materijalnog prava, dokazni postupak na temelju pogrešno ili nedovoljno utvrđenim činjenicama, a u ponovljenom prvostupanjskom postupku, kazala je Jajaš. Dodala je kako očekuje da će biti saslušani još neki svjedoci koje je u prvom postupku prvostupanjski Disciplinski sud MUP-a odbio saslušati.

Nastavak ispod oglasa

Jajaš je potvrdila da je do čitavog slučaja došlo zbog Podnarova odbijanja plaćanja parkiranja automobila, a stvar je u tome, naglasila je Jajaš, da se radilo o službenom vozilu MUP-a te su vozila oslobođenja plaćanja parkiranja na javnim površinama, javlja HINA.

Portal Lika online doznaje da je prijava za “neplaćanje” parkinga  i verbalni napad na komunalnog redara samo kap u moru i možda najbenignija prijava od brojnih koje su protiv Podnara pristigle u Ravnateljstvo policije i DORH. Postavlja se pitanje što se čeka sa ostalim prijavama, te zašto još uvijek nisu došle na red.

L.O.