Aktualni sat druge sjednice Gradskog vijeća ponovno je pokazao koliko se novi gradonačelnik Gospića ne snalazi u poslu za koji je izabran. Starčević se u nekoliko navrata našao pod verbalnom paljbom oporbe, ali i iz vlastitih redova.  

Vijećnik Marijan Brkljačić (HSP AS) predložio je da se zapisnici objavljuju na internet stranici Grada Gospića i zatražio konačno rješavanje problema konja lutalica, pogotovo stoga jer se točno zna tko za te konje ubire visoke poticaje. Vijećnike je zanimalo i necivilizirano obraćanje gradonačelnika prema nekim medijima. Starčević je odgovorio u također prostačkom stilu po kojem „mnogi laju za gradonačelnikom koji je gradonačelnik svih građana“!?!  A onda malo urote:

-Zna se ko to radi i po čijem nalogu to radi, ustvrdio je gradonačelnik, iako nije pojasnio detalje i vinovnike ove nove urote. Starčević se pokušao opravdati i zbog nedolaska na Zborove građana u Debelom Brdu i Ličkom Novom. Opravdavajući se Starčević je naglasio kako on nije kriv za to „jer je to pitanje bezobrazluka jer da sam znao za to ja bi siguro tamo i bio“.

-Gospođa Martina mi je napravila te podvale i za to će snositi posljedice!

Zamjenica Prša: Neistina je da je za sanaciju teniskog igrališta utrošeno 70 tisuća kuna

Zamjenica gradonačelnika Gospića Kristina Prša raskrinkala je portal Lika Express, medij koji o gradonačelniku Starčeviću trenutno objavljuje samo hvalospjeve. Naime, taj privatni portal gradonačelnika Starčevića neodavno je objavio kako je teniski teren u Gospiću lani obnovljen i da je to porezne obveznike koštalo 70 tisuća kuna.

– Ta informacija nije izašla iz Grada. I ja sam to čitala, treba obnova terena, ali to što je pisano na portalu nije istina, kazala je Prša.

Ivan Nekić (nezavisni) podsjetio je gradonačelnika na započete radove na parkiralištima u Ličkom Osiku. Kada je portal Lika online nedavno  objavio tekst i fotografije jednog našeg čitatelja na ovu temu, gradonačelnik Starčević je na određeni način „žrtvovao“ ulogu glasnogovornice i javnosti se obratio u sirovom i prostačkom tonu. Upit Nekića potvrdio je točnost pisma koje smo objavili, jer je i sam istaknuo kako je interes građana za rješavanje ovoga problema jako velik.

Na Nekićev upit više se govorilo o kanalizaciji u L. Osiku, a manje o izravnom odgovoru na postavljeno  pitanje.

Ljetna malonogometna liga s nikad manje ekipa – Zamjenica Starčevića Prša “Malo ekipa je jer su mislili da će fond nagrada biti veći, a 8 tisuća kuna je poprilično velik iznos”

Ovogodišnja ljetna Malonogometna liga nikada nije imala manje prijavljenih ekipa. Razlog ovome vidi se i po kotizaciji koja po ekipi iznosi 700 kuna, dok je ukupni fond nagrada nikad manji – 8.000 kuna.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša pokušala je(ali samo pokušala) pojasniti zbog čega je fond nagrada sa uobičajenih tridesetak tisuća spao na 8 tisuća kuna. Na kraju je ustvrdila da je i 8 tisuća kuna dovoljno za nagrade svim ekipama.

Na  današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića jednoglasno su donešene odluke o ovogodišnjim javnim priznanjima koje će 22. srpnja na Dan grada dobiti Karlo Tomljenović za promicanje sporta, Gradski zbor Vile Velebita, dr. Mile Došen, specijalista pedijatar u mirovini i posmrtno Juraj Stopić, prvi predsjednik višestranačke Skupštine općine Gospić nakon demokratskih izbora.

L.O./H.J.