Ponovno uspjela Božićna čarolija na Grabovači

Večeras je ulaz u PP Grabovaču svijetlio s tisuću sijalica, uz blagdanske pjesme i radosnu rapsodiju dječjih glasova. Tako je i ove godine priredila prekrasno druženje za male i velike sugrađane i tako dočarala blagdanski ugođaj. Na ulazu u park organizirana je još jedna vrlo uspjela Božićna čarolija, uz sudjelovanje nekoliko stotina mališana i njihovih roditelja iz Perušića i okolice.

Prohladna noć bila je svakako podnošljiva uz kolače, fritule, sokovi, pizze, kobasice i kuhano vino. Djeca su sudjelovala na pričaonici, slušale su se božićne pjesme, pisala pisma sa željama Djedu Božićnjaku, ali dobri djedica u prepoznatljivoj crvenoj odori nikako se nije pojavljivao.

Ulazak na Božićnu čaroliju bio je u znaku strogih covid-vilenjaka kojima su svi odrasli morali pokazati covid-potvrde. Djed Božićnjak je navodno dobio koronu pa se večeras nije pojavio. Umjesto njega tu je bio vilenjak Mario koji je jedva donio mnoge poklone u velikoj vreći. Darovi su nestali u tili čas, ali je vilenjak za svaki slučaj imao bogatu pričuvu.
Tako se i večeras se na Grabovači dogodila Božićna čarolija jer su se u parku okupila djeca iz Perušića i okolnih mjesta. Ovu čaroliju su osim PP Grabovača priredile i Općina Perušić, TZ Općine Perušić i Samostalna narodna knjižnica Perušić.

L. O.