Poplave opet prijete

-

   DONJA PAZARIŠTA-Obilna kiša podigla je vodostaje potoka na širem Pazariškom području. Voda je prodrla u desetak podruma i sasvim odsjekla prometnice do nekoliko zaseoka. Iako situacija još nije alarmantna teren je obišao načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Gospića Ivan Biljan s nekolicinom predstavnika žurnih službi. Na terenu se od  jutra nalaze policijske ophodnje i pripadnici DVD Pazarište, kao i predstavnici Hrvatskih voda. Načelnik Stožera Ivan Biljan alarmirao je HGSS-Stanicu Gospić, Područni ured za zaštitu i Spašavanje Gospić, kao i  Crveni križ pa su stvorene sve pretpostavke kako bi se priteklo u pomoć  za slučaj da voda prodre u kuće. Djelatnici GPV „Gradnja“ već su postavili nasipe oko objekata kojima  prijeti poplava. U pripremi su i dva čamca koji će vjerojatno biti potrebna za dolazak u zaseoke do kojih se više ne može osobnim automobilima. 

 -Ugrožena su i neka domaćinstva s malom djecom pa smo im osigurali hotelski smještaj u Gospiću, rekao nam je Ivan Biljan. Za slučaj da treba evakuirati veći broj mještana na raspolaganju nam je objekt Crvenog križa u Rosuljama. Stožer se povremeno sastaje i  stalno smo u kontaktu . Za sada je sve pod kontrolom i u slučaju veće ugroze sve je spremno za djelovanje u takvim situacijama.

Nastavak ispod oglasa

     Nabujali potok Tisovac najveća je ugroza ovog dijela Like i već se izlio u sva okolna polja. Članovi Stožera sastali su se s predsjednikom Mjesnog odbora Donja Pazarišta Karlom Starčevićem s kojim će u narednim satima koordinirati eventualne evakuacije mještana i priskakati u pomoć najugroženijim kućanstvima.

M. S.