Svjedoci smo kako (novinar?) Popović nastavlja svoj portal  upotrebljavati za svoje vlastite obračune koji svima postaju degutantni. Do jučer s Milinovićem, Nekićem, Luketićem, Devčićem, Krmpotićem, Draženom Jurkovićem, Milanom Jurkovićem, Čačićem, pročelnicima  i da dalje ne nabrajamo, a sada s Milanom Kolićem, Ivanom Turićem i Branislavom Šutićem. Naime prijavio ih je za lažno svjedočenje. I to je, naravno, još jedan pokušaj pritiska na svjedoke  koji će vjerojatno ostati samo pokušajem. Doznajemo kako se u sudnici na zadnjem ročištu prijetio Milinoviću svjedočenjem krunskog  svjedoka Turića. Međutim, ostao je zapanjen i uznemiren činjenicom da je Turić, a i ostali svjedoci, potvrdio sve ono što je predmet tužbe.

Naime, kako doznajemo od desetaka osoba iskaz spomenute trojice je točan te da će i oni potvrditi istinitost istoga, ako bude potrebno, jer se samo tako može stati na kraj onome tko svoj portal koristi za reketarenje, ucjene ljudi, sudova, državnog odvjetništva i ostalih institucija.

Zanimljivo je zašto se Popović obrušio na ovu trojicu, a prije njih iste iskaze je dalo nekoliko ljudi. Ali očito sada mu je voda došla do grla, budući je krunski svjedok potvrdio sve ono što su svjedoci govorili do sada. O načinu na koji Popović pokušava ucjenjivati ljude doznat će se, navodno, i u svjedočenju ostalih osoba, a o tome postoje materijalni dokazi. Vidljivo je da je Popović izgubio tlo pod nogama, a kako i ne bi kada je i DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO po službenoj dužnosti podiglo kaznenu prijavu zbog koje mu prijeti zatvorska kazna. Kako neslužbeno doznajemo, prihvaćena je i kaznena prijava koju je podnijela jedna osoba, a koju je potvrdilo optužno vijeće, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije u kojoj bi se mogao naći Popović. Svjedoci smo desetaka tužbi protiv Popovića, i s time nije lako živjeti, ali dvije kaznene prijave su u vrtlogu optužbi druga, vrlo ozbiljnija priča.

Očito je da se samo sudskim tužbama može boriti protiv ovakvih vrsta medijskog reketa. Danas gotovo i nema u Lici osobe koja je na istaknutom položaju, od načelnika, gradonačelnika, sudaca, državnih odvjetnika, direktora  koji nisu bili na udaru Popovića samo zato što su odbili svirati po njegovim notama (reket). Pravda je spora, ali dostižna, što Popović dobro zna, te zbog toga u zadnje vrijeme panično piše nesuvisle tekstove. Zadnji o načelniku Perušića Ivici Turiću, napisan kako bi očito pokušao i na taj način poslati poruku: ako budete svjedočili protiv mene, razapet ću vas na portalu! Neslužbeno doznajemo da je Popović po starom iskušanom receptu od Turića pokušao izvući sponzorski ugovor za svoj portal, nakon što ga je ovaj odbio krenuli su napadi na njega i općinu.

Hvala Bogu, ima ljudi kojima je stalo do istine i ne daju se reketariti tipovima kakav je Popović. Doznajemo, mnogi koji su bili uz Popovića shvatili su njegove metode, te se polako distanciraju od njega.

V.I./L. O.