Popović

Vijest da je Županijska skupština Ličko-senjske županije odgođena zbog zdravstvenih razloga predsjednika skupštine Marijana Kustića i da je nova zakazana za 6. lipnja neki su pokušali iskoristiti za stvaranje senzacije.

Tako je portal Slobodna Lika sinoć objavio da je na našem portalu najprije objavljena vijest o odgodi i novom terminu sjednice Županijske skupštine. Ovu laž, koja za cilj ima stvaranje predodžbe kako smo sa nekim u dogovoru, ili kako netko nekome radi iza leđa, vrlo se lako demantira.

Naime, obavijest o odgodi sjednice Županijske skupštine Tajništvo županije je svim medijima uputilo u utorak u 8.04 sati, a najprije je objavljena na portalu Glasgacke. Portal Lika online tu je vijest objavio s kašnjenjem od trideset minuta.

Obavijest da će se nova sjednica skupštine održati 6. lipnja, Tajništvo županije svim medijima je proslijedilo u 13.45 sati. Ta obavijest na našem portalu objavljena je u 14.35 sati.

Jedina dva medija koja svojim čitateljima nisu najavili novi termin održavanja Županijske skupštine su portal Slobodna lika Željka Popovića i Indirektno Branislava Šutića. Iako su navedeni u mailing listi Tajništva županije i obaviješteni na dvije mail adrese, portal Indirektno, poznat po objavljivanju svega i svačega, nije našao interes da objavi vijest o novom terminu sjednice skupštine. Zašto?

Sad kad je jasno da su se Slobodna lika i Indirektno ponovno našli na istoj strani, nije teško zaključiti kako su urednici i vlasnici tih medija pokušali svojevrsnu akciju dogovorenog zavaravanja javnosti. Ovaj put to im nije pošlo za rukom, jer su sve informacije vrlo lako provjerljive.

Portal Lika online nastavlja sa objektivnim i pravovremenim obavještavanjem javnosti o svim događajima u našoj županiji, bez cenzure, ili uplitanja bilo koga. Najbolji primjer tome je i kampanja za EU izbore u kojoj su sve stranke i pojedinci na našem portalu imali jednaki tretman i prostor za objavu.

L.O.