Popunjavaju se kapaciteti Razvojnog centra

Kada je prije nekoliko dana organizirano potpisivanje prvih Ugovora vezanih uz radni prostor Razvojnog centra Ličko-senjske županije, mnogima je to zazvučalo kao dobra promidžba. Župan ličko-senjski Ernest Petry tom je prigodom istaknuo kako je riječ o resursu koji će svojim sadržajima i ekipiranošću znatno pomagati poduzetničkom establišmentu, posebice onima koji se s ovim vidom gospodarstva sreću po prvi puta.
S odmakom od svega nekoliko dana ovo nam je potvrdio ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković.

-U tim prvim danima potpisali smo šest ugovora s tvrtkama koje će ovdje naći novi radni prostor. Riječ je o jednoj građevinskoj firmi, tu je i tvrtka „Geoplan“ specijalizirana za geodetske poslove, zatim jedna specijalizirana tvrtka za lovni turizam, tvrtka specijalizirana za proizvodnju dušičnih gnojiva u obliku peleta, jedan knjigovodstveni servis i turistička agencija. Među prvima Ugovor i nove radne prostorije u Razvojnom centru našla je i Lička razvojna agencija LIRA. U pripremi su još dva Ugovora koja ćemo realizirati narednoga tjedna.

Obavljeni su razgovori s kandidatima za radno mjesto tehnologa. Ukratko: ekipiranje je krenulo i Razvojni centar Ličko-senjske županije je na najboljem putu da se pod jednim krovom okupe poduzetničke snage različitih proizvodnih profila, definirao nam je ravnatelj Mile Milković.

L. O.