Porast prometnih nesreća, učestali incidenti „gliseraša“

Višestruko povećana dinamika cestovnog prometa u ljetnim mjesecima, nažalost, neizostavno povećava i broj evidentiranih prometnih nesreća. Tako nam Policijska uprava ličko-senjska jutros javlja o tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Novalje. U njima je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije lakše. Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a koja se dogodila jučer u 18.30 sati u Novalji, kada je 27-godišnjakinja iz Paga upravljajući osobnim automobilom zadarske registracijske oznake, prilikom pretjecanja bicikla, uslijed ne držanja dovoljnog bočnog razmaka, prednjim desnim dijelom automobila udarila u zadnji lijevi dio bicikla kojim je upravljala 60-godišnjakinja iz Pakraca, koja je prilikom pada s bicikla teško ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Korenice.
Novalja se zadnjih dana počesto spominjala zbog zapljena droge, krađa svega i svačega, a sinoć i zbog narušavanja javnog reda i mira počinjenog tučnjavom, te svađom i vikom.
Jučer u popodnevnim satima su policijski službenici pomorske policije u Barbatskom kanalu u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 51-godišnjeg državljana Slovačke i 24-godišnjeg državljana Austrije, kojima su izdani obavezni prekršajni nalozi. Ovo nije prvi, a vjerojatno niti posljednji slučaj divljanja vlasnika glisera koji valjda žele fascinirati kupače svojim morskim jurilicama. Da bi se takve neodgovorne pomorce bolje uočilo, onda se moraju prenemagati uz samu obalu, često punu kupača.

P. U./ L. O.