Portal Lika online je najčitaniji i najutjecajniji lički medij

Prije gotovo 11 godina s radom je krenuo portal Lika online. Nakon nešto manje od godinu dana postali smo najčitaniji lički medij, a tu smo titulu zadržali sve do današnjeg dana. Portal Lika online i u novije vrijeme iz dana u dan obara sve rekorde posjećenosti. Ono što je svakako zanimljivo kada se uspoređuje čitanost drugih lokalnih medija i nas je podatak da jedino Lika online ima vlastite servere (serveri su zbog opterećenja potrebni za stranice koje prelaze više od 10 tisuća posjeta na dan). Svi drugi lokalni konkurenti nalaze se na običnim web hostinzima koji imaju svoje limite – gotovo niti jedan ne podnosi više od nekoliko tisuća posjetitelja na dan.

Portal Lika online na dnevnoj bazi posjeti od 20-35 tisuća jednistvenih korisnika. Prema Amazonovome servisu za mjerenje posjećenosti Lika online se nalazi među 25. najčitanijih elektroničkih medija u Hrvatskoj. Da, dobro ste pročitali!

Nastavak ispod oglasa

Osim svjetski popularnog Amazonovog servisa, portal Lika online lokalno je daleko najposjećeniji i po servisu Similarweb, kojeg gotovo svi veliki portali koriste kao referencu kada navode čitanost svojih publikacija.

Zbog izrazito velike dnevne posjete portala koja i prelazi granice Like u dogledno vrijeme čitatelji portala moći čitati dnevni pregled vijesti iz RH – politički pregled, crnu kroniku, lifestyle, kulturu, kao i vijesti iz svijeta.

Osim najavljenih novosti portal očekuje redizajn s još boljim funkcijama i dnevnim servisima kao što su vremenska prognoza, kalendar događaja, oglasnik, a u pripremi su i neke nove zanimljvosti. Od početka sljedećeg mjeseca firma Lika media d.o.o. koja je nakladnik portala će ući u strateško partnerstvo sa jednom marketinškom kućom koja će preuzeti nakladništvo nad našim medijem. Što će se promijeniti za obične čitatelje? Gotovo ništa, osim brojnih novih sadržaja kojima ćemo upotpuniti portal.

Portal Lika online svoj rad je započeo 2010. godine kao projekt s ozbiljnim sadržajima, dnevnim događajima i zanimljivostima iz Like i županije, ali i novostima iz sporta, kulture, politike i gospodarstva.

Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vas poštovani čitatelji. Hvala vam na svakoj pohvali, sugestiji, primjedbi… Kontakt koji s vama ostvarujemo na dnevnoj bazi za nas je neprocjenjiv. Nastavite nam se i dalje javljati kako bismo stvorili bolju i ljepšu Liku.

Nadamo se da smo vas u proteklom desetljeću dobro informirali o svim najvažnijim događajima koji su obilježili protekli period. Upravo zbog vas, bit ćemo još bolji.

Hrvoje Jurković