SENJ – U subotu 31. siječnja 2015. u 13 sati na Glavnoj rivi – 1000 bijelih balona će biti pušteno u nebo iznad Senja. Pozivamo sve ljude dobre volje zaljubljene u more i prirodu da se pridruže i svojim fotografijama i utiscima pronesu ime Senja i u najdalje kutke planeta!

Art događaj “Balonarija by senjska mularija” pokrenut  je upravo  u čast grada Senja i njegovih 3000 godina, na inicijativu umjetnice Marije Zudenigo –  ali je stvaran i realiziran sudjelovanjem Senjana iz Senja, Senjana iz svijeta te ostalih zaljubljenika Senja sa svih strana Hrvatske  – i šire.

Ideja je bila povezati se i stvoriti zajedno dobru i lijepu priču za Senj. Svatko je mogao kupiti svoje balone i izreći svoju dobre želje za sebe, za grad, za svijet –  koje su se potom stavljale u balone. Većina je kupila po 1, 3, 5 balona, a neki su uplatili 20, 50, 100 i 200.

Poruke su pisali uplatitelji, ali i maleni za velike – iz  DV Mali princ Rijeka,  DV Leptirić LU Zagreb,   DV Cvitak Sv. Filip i Jakov,  DV Travica Senj i   Waldorfska škola Zagreb.

[quote_box_center]Najbolje dječje poruke:
ŽELIMO VAM DA BUDETE DOBRO I BUDITE DOBRI. – LAURA (5 g.)
ŽELIM  DA LIJEPO HODATE I BUDETE SRETNI. – MATEJ (4 g.)
ŽELIM VAM DA ZAŽELITE ŽELJE. – VITO (5 g.)[/quote_box_center]

L.O.